۱۳۹۵/۱۲/۱۸, ۱۳:۰۰
(آخرین ویرایش: ۱۳۹۵/۱۲/۱۸, ۱۸:۳۵، توسط behroozesd.)
چگونه XAMPP را بر روی Mac OS X نصب می شود؟
سخنی با خوانندگان: از زمان انتشار XAMPP 1.8.3، دوستداران آپاچی تمام قابلیت ها را برای نسخه های لینوکس، سیستم عامل مک و ویندوز همگام سازی کرده اند و مشکلات بیان شده در این مقاله را برطرف کرده اند. در حال حاضر شما تنها با نصب کننده اسکریپت بارگذاری می کنید و همه چیز به درستی کار می کند.
XAMPP (زمپ) ابزارهای مناسبی برای ارتقا و اجرای سیستم LAMPP فراهم می کند. XAMPP سرور وب آپاچی، سرور FTP، زیر سیستم های PHP و MySQL را در یک پکیج نصب واحد قرار داده است. همچنین شامل phpMyAdmin می باشد که به راحتی از رابط مرورگر برای مدیریت پایگاه داده MySQL استفاده می کند.
نسخه های متفاوتی از XAMPP برای لینوکس، ویندوز و Mac OS X وجود دارد. به دلیل بازبینی XAMPP موجود در پکیج و تغییر ناگهانی سیستم عامل موجود، XAMPP در هر یک از این پلت فرم ها به روش های متفاوتی نصب و پیکر بندی می شود. در این مقاله، توضیح خواهم داد که چگونه XAMPP بر روی سیستم عامل مک نصب شده و به درستی کار می کند.
روند نصب Mac OS X
1- برای دانلود آخرین نسخه از XAMPP به لینک زیر مراجعه نموده و بر روی صفحه XAMPP در Mac OS X آخرین نسخه را دانلود کنید:https://www.apachefriends.org/download.html
2- پکیج DMG را باز کرده و پوشه XAMPP را در پوشه نرم افزارها دراگ کنید. تمام فایل های XAMPP در پوشه xamppfiles در آدرس /Applications/XAMPP/xamppfiles موجود می باشند و به پوشه های cgi-bin، htdocs ، .... و همچنین پوشه های لاگ متصل می باشند.
3- با کلیک کردن بر روی دکمه آپاچی، MySQL و سرور های FTP در پانل کنترل XAMPP کار خود را شروع کنید. چراغ هر یک از این خدمات باید سبز شود.
4- آدرس*" هاست محلی http://" را در یک مرورگر باز کنید. شما باید یک پنجره مرورگر با XAMPP برای صفحه استارت آپ Mac OS X داشته باشید.
* هاست محلی = localhost
5- در این مرحله، بیشتر کار نصب XAMPP انجام شده است . با این وجود اگر برای استفاده از phpyMyAdmin برنامه ریزی می کنید، جهت بهتر کار کردن آن باید زحمت بیشتری برای پیکربندی متحمل شوید. با کلیک کردن بر روی لینک phpMyAdmin در پنجره XAMPP در بخش ابزارها یا وارد کردن آدرس http://locahost/phpmyadmin در مرورگر خود، phpMyAdmin را باز کنید. شما مستقیماً به صفحه phpMyAdmin می روید و پیام های پایین صفحه به شما می گویند که باید برخی از مشکلات پیکربندی مرتبط با پایگاه داده phpMyAdmin را بررسی کنید و همچنین رمز عبور روتی برای MySQL تنظیم نشده است. اجازه دهید با هم هر یک از این مشکلات را بررسی کنیم.
6- XAMPP تمام جدول هایی که phpmyadmin نیاز دارد را ایجاد نمی کند در نتیجه شما باید این کار را با اسکریپت SQL موجود در پکیج انجام دهید. به این منظور، بر روی تب "وارد کردن" در منوی ابزار بالای صفحه کلیک کنید.
7- بر روی دکمه انتخاب در بخش "وارد کردن فایل" کلیک کنید.
8- اسکریپت create_tables.sql را در /Applications/XAMPP/xamppfiles/phpmyadmin/ انتخاب کنید.
9- بر روی دکمه "برو " در بخش "فرمت فایل وارد شده" کلیک کنید تا اسکریپتی را اجرا کنید که تمام جدول های مورد نیاز شما برای پایگاه داده phpmyadmin را اضافه می کند.
10- اپلیکیشن ترمینال را باز کنید
11- مسیر روت کاربر را با تایپ کردن تغییر دید:
12- /Applications/XAMPP/xamppfiles/phpmyadmin/config.inc.php را در ویرایشگر انتخاب باز کنید.
13- خطوط زیر را در فایل config.inc.php کد نویسی کنید.
14- پارامتر $cfg را به این لیست اضافه نمایید.
15- نوع احراز هویت را به شرح زیر تغییر دهید:
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie';
16- برای تنظیم کردن رمز عبور روت برای phpmyadmin بر روی تب "مجوزها" در منوی کنترل پانل XAMPP کلیک کنید.
17- بر روی آیکن ویرایش حساب روت در هاست محلی، سمت راست ستون در جدول مشاهده کاربر، کلیک نمایید. نکته: من این شکل را از بلاگ لونیکس بر داشته ام، در نتیجه از مطالبی که در مورد "لینوکس" می باشد صرف نظر می کنم.
18- بر روی دکمه رادیویی رمز عبور در بخش تغییر رمز عبور "ویرایش مجوزها" کلیک کنید: صفحه ‘root’@’localhost’ کاربر
19- سپس رمز عبور جدید را در تکرار رمز عبور وارد کنید.
20- بر روی دکمه "برو" برای ذخیره رمز عبور جدید کلیک کنید.
21- مراحل 17 تا 20 را برای مسیر در 127.0.0.1 تکرار کنید.
22- مرورگر خود را ببندید و آپاچی و MySQL را در پانل کنترل XAMPP ریست کنید.
23- phpMyAdmin را در مرورگر خود باز کنید. در این زمان شما صفحه ورود phpMyAdmin را مشاهده می کنید.
24- با استفاده از رمز عبوری که در مرحله 19 تنظیم کرده اید به عنوان روت وارد شوید.
اگر همه چیز خوب پیش رود، به صفحه اصلی phpMyAdmin خواهید رفت و آیکن سبز رنگ "ویرایش" را در فریم phpMyAdmin در سمت چپ صفحه مشاهده می کنید. اکنون می توانید سایر پایگاه داده ها و جداول را با phpMyAdmin ایجاد نمایید.
راهنمای نصب ویتایگر بر روی مک
اینبار قصد دارم نصب ویتایگر را روی شبکه لوکال بر روی مک را آموزش دهم , شاید شما هم دوست دارید ویتایگر را روی سیستم مک خود نصب کنید و برخی کارها رو روی این سیستم عامل انجام دهید , شاید هم هنوز با ویتایگر آشنایی ندارید و دوست دارید قبل از راه اندازی و استقرار VtigerCRM کمی با ویتایگر فارسی کار کنید.
سرعت انجام برخی کار ها مثل ویرایش قالب یا ماژول نویسی و توسعه ویتایگر روی لوکال خیلی سریع و با سرعت انجام میشه تا روی هاست.
پیش از شروع به نصب پیشنهاد می شود تاپیک های زیر را مطالعه فرمایید:
http://forum.vtfarsi.ir/thread-31.html
http://forum.vtfarsi.ir/thread-24.html
http://forum.vtfarsi.ir/post-93.html
برای دریافت ویتایگر می توانید از روش های زیر اقدام نمایید:
در صورتی که از مشتریان پارس ویتایگر هستید و از پکیج های تجاری ما استفاده می کنید می توانید ان را از بخش پورتال مشترکین دریافت نمایید
در غیر این صورت می توانید آخرین نسخه ویتایگر را اصلی دریافت و پس از نصب ویتایگر نسبت با نصب بسته فارسی ساز ویتایگر اقدام کنید و نسبت به نصب بسته فارسی آماده و رایگان تیم پارس ویتایگر از طریق سایت مجموعه اقدام نمایید.
در این آموزش ما برای راه اندازی از نرم افزار XAMPP بر روی مک استفاده میکنیم که آموزش نصب آن را در ابتدا توضیح دادم.
برنامه XAMPP را اجرا می کنیم، محیطی شبیه به تصویر زیر مشاهده می کنید:
بعد از اینکه برنامه اجرا شد گزینه های موردنیاز Apache و MySQL هستند. روی دکمه ی start کلیک کنید تا هر دو سرویس اجرا شوند.
نکته: در صورتی که می خواهید با شروع سیستم عامل وب سرور Apache و MySQL اجرا شوند می توانید قبل از اجرای Apache و MySQL از قسمت Service گزینه های Apache و MySQL را انتخاب (تیک بزنید) و سپس بر روی start کلیک کنید
در صورتی که امکان فعال کردن سرویس را در سیستم عامل ندارید Apache و MySQL را stop کنید. بر روی Quit کلیک کنید. به محل نصب برنامه Xampp بروید بر روی xampp-control.exe راست کلیک کنید و گزینه run as administrator را بزنید و سپس نسبت به فعال کردن سرویس اقدام نمایید.
برای اعمال تنظیمات پیش نیاز نصب ویتایگر مراحل زیر را انجام دهید:
بر روی دکمه config رو به روی گزینه آپاچی کلیک کنید و php.ini را انتخاب کنید. پنجره ای برای شما باز خواهد شد
تاپیک حداقل پیش نیاز های نصب ویتایگر را باز کنید و به قسمت تنظیمات وب سرور گزینه های شماره 3 و 5 بروید.
در پنجره باز شده خط به خط تنظیمات وارد شده در بخش 3 تاپیک را جستجو کنید و مقدار صحیح را تنظیم کنید
به عنوان مثال
سپس نوبت به تنظیمات افزونه های PHP می رسد در بخش 5 تاپیک آمده است. عبارات زیر را جستجو کنید و آنها را از حالت کامنت ( ; ) خارج کنید
به عنوان مثال از:
به:
حال نوبت به تنظیمات بانک اطلاعاتی MySQL می رسد. برای انجام تنظیمات بر روی دکمه config رو به روی گزینه MySQL کلیک کنید و my.ini را انتخاب کنید. پنجره ای برای شما باز خواهد شد. تنظیمات را مطابق با این تاپیک زیر انجام دهید
سپس از انجام تنظیمات سرویس های آپاچی و MySQL را یک بار stop و سپس مجدد start کنید
بعد از نصب و انجام تنظیمات Apache و MySQL ، مرورگر خود را باز کنید و در نوار آدرس localhost و یا آی پی 127.0.0.1را وارد نمایید.
صفحه ی مربوط به XAMPP ظاهر میشود ، برای ایجاد دیتابیس در صفحه ی باز شده، از منوی سمت چپ بر روی گزینه ی “phpmyadmin” کلیک کنید تا وارد قسمت پایگاه داده یا دیتابیس شده و یک پایگاه داده ایجاد نمایید.یا به آدرس زیر بروید
در صفحه ای که باز می شود، شما باید نامی برای پایگاه داده ی خود وارد کرده و بر روی گزینه ی “Create” کلیک نمایید.
در حال حاضر پایگاه داده ی ما ایجاد شد.
حالا باید به مسیر نصب برنامه برویددر پوشه ی XAMPP پوشه ی htdocs را باز کرده و کلیه فایل هایی که داخل این پوشه وجود دارد را حذف نمایید،
حالا باید فایل های نصب ویتایگر رو داخل این پوشه قرار دهید( فایل نصب ویتایگر را داخل پوشه ی htdocs اکسترکت کنید)
برای شروع مراحل نصب کافی است بعد از قرار گرفتن فایل های نصب ویتایگر مجددا در صفحه مرورگر خود آدرس 127.0.0.1 را زده و یا صفحه را رفرش نمایید، با این کار با صفحه نصب ویتایگر مواجه می شوید:
روی دکمه نصب کلیک فرمایید.
در صفحه بعد شرایط و قوانین استفاده از ویتایگر ذکر شده است. در صورتیکه شرایط و قوانین را قبول می کنید روی دکمه "می پذیرم" کلیک نمایید.
در صفحه بعد پیش نیاز های مورد نیاز برای نصب ویتایگر را مشاهده می کنید.مطمئن شوید سرور شما پیش نیازهای نصب این سیستم را داشته باشد. در صورت مشاهده خطا به بخش انجام تنظیمات مراجعه کنیدو تنظیمات از قلم افتاده را مجدد اعمال نمایید. سپس روی دکمه بعدی کلیک کنید.
در صفحه بعد ، اطلاعات دیتابیس و اطلاعات کاربری مدیر سیستم را وارد نمایید و روی گزینه بعدی کلیک کنید.
در صفحه بعد تایید تنظیمات سیستم را مشاهده می کنید در صورتیکه موارد ذکر شده مورد تایید می باشند روی دکمه بعدی کلیک فرمایید در غیر این صورت بر روی دکمه بازگشت کلیک نموده و اصلاحات را انجام دهید.
در صفحه بازشده صنعت خود را انتخاب نمایید و بر روی بعدی کلیک نمایید.
نکته: اگر از پکیج های پارس ویتایگر استفاده می کنید در ادامه می توانید قالب صفحه ورود سیستم را انتخاب کنید. در قسمت اطلاعات لایسنس ، کد لایسنس نرم افزار پارس ویتایگر خود را وارد نمایید . اگر لایسنس شما مورد تایید باشد وضعیت لایسنس شما فعال است . اگر شما نسخه موبایل را نیز خریداری کرده باشید برای فعال سازی آن کافی است لایسنس نسخه موبایل را نیز وارد کنید. پس از تکمیل موارد فوق روی دکمه بعدی کلیک کنید.
پس از مشاهده صفحه ی بالا کمی صبر کنید تا مراحل نصب کامل شود.
با مشاهده صفحه ی بالا کافی است روی Select All کلیک کنید و بعد دکمه Next کلیک کنید و یا ماژول های دلخواه خود را انتخاب نمایید و انها را فعال نمایید. هرچند بعدا خواهید توانست انها را از بخش تنظیمات سیستم نیز فعال و غیر فعال کنید
در این قسمت اطلاعات مورد نظر را طبق راهنمای تصویری بالا انتخاب کنید و روی دکمه سبز رنگ (Get Started) کلیک کنید.
نکته: در صورتی که از پکیج های پارس ویتایگر استفاده می کنید شما علاوه بر موارد پیش فرض توانایی انتخاب تنظیمات تاریخ ویتایگر بین هجری شمسی، هجری قمری و میلادی را خواهید داشت. همچنین با فعال کردن هشدار دهنده دسکتاپ می توانید اطلاعیه های ویتایگر را بدون حضور در پنجره ویتایگر در کنار ساعت سیستم خود مشاهده نمایید
این تنظیمات پس از ورود به سیستم می توانند از قسمت تنظیمات پروفایل تغییر داده شوند.
در صورتیکه صفحه بالا را مشاهده کردید ویتایگر شما با موفقیت نصب شده است.
امیدوارم این آموزش هم مفید واقع بشه برای اعضای عزیز انجمن و جامعه کاربران جدید ویتایگر , آرزومند بهترین ها برای شما …